30. sep. 2010

Én kokk kan lage mye søl...

Jeg skrev visst noe om muffins i går... *host* De ble vel ikke heeelt slik jeg hadde tenkt. Gode forsåvidt, men ikke akkurat en fryd for øyet. Tror jeg må prøve meg frem noen ganger til før jeg tar sjansen på å legge ut en oppskrift! *ler*

Det er ikke til å stikke under en stol at det har blitt mye prøving og feiling (les: søl) på kjøkkenet etter at jeg la om kostholdet. Nå skal det sies at jeg i utgangspunktet aldri har vært noen stor kakebaker. Det har nok litt med å gjøre med at jeg ikke er så flink til å følge oppskrifter til punkt og prikke. Blir litt sånn "man tager hva man haver" i kjøkkenskapet.. Litt av ditt og litt av datt. Det kan forsåvidt funke greit nok, men på dette nye kostholdet følger det jo som kjent med noen nye og ukjente ingredienser som feks JBK og Fiberhusk, mens hvetemel og gjær, som har vært følgesvenner siden barndommen, for lengst har blitt forvist til søpla.

Dette har blant annet resultert i en vaffelrøre som mest av alt minnet om pudding, og som tøt ut av vaffeljernet på alle bauger og kanter. Resultatet minnet mest av alt om tynn papp med en slags smak av vaffel... Ok, lese oppskriften ORDENTLIG neste gang med andre ord... *ler* Også var det noe med noen lapper som minnet mer om noe ubestemmelig stekt grøt. (Men de har jeg allerede fortrengt.. )

Med tanke på at jeg ikke er noe flink til å lese dem så skulle en kanskje ikke tro at jeg bruker noe særlig tid på å lete etter nye oppskrifter, men det gjør jeg faktisk. Tråler nettet og kokebøker etter inspirasjon. Leter både etter nye retter, og ikke minst nye (lavkarbo) måter å lage "gamle" retter på.
Jeg har jo skrevet om før at jeg sliter litt med frokosten, og ble kjempeglad da jeg fant en grei oppskrift på müsli....
Hadde jeg bare LEST oppskriften så hadde den sikkert blitt riktig god. Lukten av svidd müsli henger fortsatt i nesen. "Stekes til den blir tørr" leste jeg. Synes det tok litt lang tid men... Da den endelig var tørr var den også mørkebrun og smakte kull *grøss* Først da leste jeg... "Stekes i ca 10 min på 225 C.... Tørkes videre på 60-70 C hvis nødvendig" Det antydes fra bakgrunnen  her at jeg burde vurdere å skaffe meg briller... *hmpf*;-)

En ting som jeg imidlertid har hatt suksess med, er fuskingen med  te-kake oppskriften.
Vet ikke hvor smart det var, for nå får jeg nemlig ikke ha dem i fred lenger fra min delvis høykarbospisende mann... *ler*  De er gode i seg selv, men siden jeg gjerne vil ha dem så tørre, og så brød-smakende som mulig så har jeg byttet ut noe av kruskaklien med mandelmel. Litt mindre karber, og bedre konsistens og smak :-) Lagde noen her om dagen med Philadelphia med paprika og løk... De forsvant nesten før jeg rakk å ta dem ut av ovnen. Anbefales! :-)

Jeg er ikke av dem som tar jula på forskudd, men tanken på at jeg burde ha et litt større repertoar på bakefronten før den tiden kommer enn grøtlapper og muffins har allerede slått meg *ler*
Har du noen gode tips eller oppskrifter å dele? :-) 
    

Hjertelig hilsen
post signature

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha!:o) Jeg har vært på kjøkkenet ditt og smakt matlagingen din. Synes du overdriver litt her nå altså ;o)

Klem
Marianne

LilleMa sa...

Hei Marianne!

Overdriver?? Hehe, det hadde du ikke sagt hvis du hadde smakt vaflene mine.. ;-)
Joda, klart at jeg tar litt hardt i, men det jeg egentlig ville frem til her er at å legge om kostholdet byr på noen utfordringer. Vafler og lapper har jeg laget siden jeg såvidt kunne rekke opp til kjøkkenbenken. Trodde at det var noe jeg kunne i blinde... Men med nye ingredienser så var det ikke helt slik lenger. Nå må jeg bruke oppskrift, og det har jeg aldri vært noe flink til.
Jeg får invitere deg på vafler en dag slik at jeg får sjansen til å øve! ;-)
Klem M

Related Posts with Thumbnails