13. aug. 2010

I morgen, i morgen, men ikke i dag....

Bildet har forøvrig ingenting med resten av innlegget å gjøre :-)


Jeg har lenge hatt en plan - en plan for hvordan kostholdet mitt skal bli enda bedre. Det er bare det at jeg har en tendens til å være verdensmester i å utsette... Ihvertfall er det enkelte familiemedlemmer som hevder det *kremt*

Ikke at kostholdet er så dårlig slik det er nå, men jeg ser at det har blitt et mønster i matveien som jeg ikke helt liker. Det blir mye den samme maten som går igjen.

Jeg elsker å lese kokebøker. Kan surfe på nettet i timevis etter nye oppskrifter. Bruker gjerne mye tid på kjøkkenet med eksperimentering av nye retter. Mye prøving, og ja - definitivt også en god del feiling ;-)

Men dette skjer stort sett i helgene. I hverdagen så har jeg, som helt sikkert de aller fleste andre, ikke allverdens tid til rådighet. Når jeg står der foran kjøleskapet med rumlende mage, og med familien sirklende kjøkkenet som sultne gribber, se da er fantasien og eksperimenteringslysten ikke på topp.

Koteletter og kjøttdeig er faste travere. Altfor lite fisk, og altfor lite variasjon i det store og hele.

En annen ting er dette med rester. Der er jeg håpløs. Gremmer meg hver gang mat går i søpla, og lover bot og bedring. Så langt har det bare blitt med tanken... Det var dette med utsettelser igjen da * sukk*

Men... Nå er jeg i gang! :-)

Holder på med å lage meg et oppskriftshefte. Her samler jeg haugevis av fine oppskrifter jeg har funnet på nettet og i kokebøker. Kategoriserer dem etter "Frokost", Lunsj", "Forrett og småretter" "Middag" "Dessert" "Brød og kaker" osv. Når dette er gjort skal det planlegges ukesmenyer med utgangspunkt i oppskriftsheftet.
Forhåpentligvis klarer vi da å handle EN gang i uka, og jeg burde også klare å bli mye bedre på å planlegge bruk av restemat.  (Håper jeg...)

Når vi er tilbake fra ferie skal alt være klart. Jeg ønsker meg en pang-start på høsten med masse god, velsmakende og variert mat.. Hver dag! :-)

For å være helt ærlig så har vi prøvd dette med ukesmenyer tidligere, men det var før kostholdet ble lagt om.
Det fungerte bra en stund - men så sklei det dessverre ut.
Delvis fordi formen min ikke var så bra. Jeg er dårlig på planlegging når hodet ikke fungerer, men også fordi jeg var litt for ambisiøs når det gjaldt noen av middagene vi skulle ha midt i uka. Orket ikke å gjennomføre og tydde til noe lettvint istedet. Har ikke tenkt å gjøre samme feilen denne gangen. Middager på ukedager skal være enkle og ikke ta for lang tid, så får heller den mere "avanserte" matlagingen vente til helgen. :-)

Så. Hvordan er det med deg? Er du flink til å planlegge måltider og handling, eller tar du det etter innfallsmetoden?  

      
Hjertelig hilsen
post signature

2 kommentarer:

Ida sa...

Vi handler stort sett kun 1 gang i uka. Skriver da handleliste, og liste over middag den kommende uka. Det hender vi må innom butikken en gang til i løpet av uka for å kjøpe ting som ikke holder seg så lenge i kjøleskapet.

Ellers er jeg fryktelig dårlig på å bruke opp rester jeg også. Helt grusom. Men har blitt desto flinkere til å lage mat så det holder akkurat til 2 stk.

I tillegg har jeg laget meg ett word-dokument hvor jeg har skrevet inn noen lavkarbo-oppskrifter jeg liker, som jeg vil prøve og som andre har anbefalt. Disse har jeg da skrevet ut, og plassert i plastmapper i en svart mappe på kjøkkenet. Etterhvert som jeg fyller på i dokumentet, skriver jeg ut den ene siden og fyller på i mappa mi. Men har ikke noe system på frokost, lunsj og middag slik som deg da ;-)

LilleMa sa...

Hei Ida,

Det høres ut som om vi gjør mye av det samme :-)

Smart å ha en sånn mappe på kjøkkenet! Grunnen til at jeg deler inn i kategorier, er at jeg nok rett og slett trenger å få ting litt inn med teskje, hehe.

Ukesplanen vil stort sett dreie seg om middag, men jeg trenger også inspirasjon til hva vi skal spise til frokost og lunsj når jeg setter opp handleliste. Ellers blir det fort det samme om og om igjen. Trenger mere variasjon rett og slett. :-)

Related Posts with Thumbnails